Η κατάλληλη – καλύτερη διατροφή είναι σημαντική όταν ο οργανισμός σας έχει εκδηλώσει αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα (νόσο του Graves ή θυροειδίτιδα Χασιμότο). Mπορούμε να κάνουμε μια άλλη καλύτερη προσέγγιση μέσο της σωστής διατροφής / δίαιτας για τη Νόσο Hashimoto, με αποτελέσματα άμεσα στο σώμα σας!

Η νόσος Hashimoto είναι μια διόγκωση του θυρεοειδούς αδένα, γνωστή ως υποθυρεοειδισμός. Προκαλεί το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιδράσει εναντίον του θυρεοειδούς και τείνει να λάβει χώρα μεταξύ των γυναικών στη μέση ηλικία. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, απώλεια μαλλιών, ξηρό δέρμα, δυσκολία συγκέντρωσης και αύξηση βάρους. Μόνο μια εξέταση αίματος μετρά τα επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών και μπορεί να ανιχνεύσει τη νόσο Hashimoto, και εάν η λειτουργία του θυρεοειδούς σας είναι πολύ χαμηλή, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα ορμονικής αποκατάστασης.

 

•  ADVERTISEMENT •




Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να χάσετε βάρος ενώ έχετε Hashimoto.

Βήμα 1

Να έχετε τα επίπεδα του θυρεοειδούς σας υπό έλεγχο από το γιατρό σας με μια εξέταση αίματος. Οι θυρεοειδικές ορμόνες ελέγχουν το μεταβολισμό, οπότε αν έχετε έναν υποτονικό θυροειδή αδένα, ο μεταβολισμός σας μπορεί να είναι αργός, με αποτέλεσμα η απώλεια βάρους να είναι δύσκολη. Βεβαιωθείτε ότι τα επίπεδα του θυρεοειδούς σας είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια πριν από την έναρξη ενός προγράμματος απώλειας βάρους.

 

•  ADVERTISEMENT •




Βήμα 2

Να καταναλώνετε τα τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Επειδή η νόσος Hashimoto είναι μια αυτοάνοση νόσος, μπορεί να επηρεάσει την ευαισθησία σας στην ινσουλίνη. Μπορεί να είστε πιο ευαίσθητοι στη ζάχαρη, οπότε το πρώτο βήμα για την απώλεια βάρους είναι να κοπούν τα εξευγενισμένα σάκχαρα και οι απλοί υδατάνθρακες, όπως το άσπρο ψωμί, τα ζυμαρικά, οι πατάτες και τα τρόφιμα που το σώμα σας μετατρέπει εύκολα σε ζάχαρη.

 

•  ADVERTISEMENT •




Βήμα 3

Μαγειρέψτε τα σταυρανθή λαχανικά, τη σόγια, τα προϊόντα σόγιας και τα φιστίκια περιέχουν χημικές ενώσεις, που ονομάζονται goitrogens, που μπορούν να καταστείλουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς. Η θέρμανση των τροφίμων απενεργοποιεί αυτές τις ενώσεις. Τα σταυρανθή λαχανικά περιλαμβάνουν τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα γογγύλια. Άλλα τρόφιμα που περιέχουν goitrogens είναι οι φράουλες, τα ροδάκινα και το κεχρί. Αυτά τα τρόφιμα δεν πρέπει να αποφεύγονται, το μόνο που χρειάζεται είναι να μαγειρευτούν.

 

•  ADVERTISEMENT •




Βήμα 4

Να τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Να αποφύγετε τα κρύα δημητριακά πρωινού που μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Να καταναλώνετε φασόλια, δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το καστανό ρύζι ή το κινόα, και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα βοηθούν στον έλεγχο των ινών και σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει στο να τρώτε λιγότερο. Η φυτική ίνα βοηθά επίσης στη δυσκοιλιότητα, η οποία είναι συχνά μια παρενέργεια της χαμηλής λειτουργίας του θυρεοειδούς.

 

•  ADVERTISEMENT •




Βήμα 5

Παρακολουθήστε την πρόσληψη του ιωδίου σας. Tο ιώδιο είναι απαραίτητο ώστε τα κύτταρα να μετατρέπουν την τροφή σε ενέργεια. Οι άνθρωποι χρειάζονται ιώδιο για τη φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς, καθώς και για την παραγωγή των ορμονών του θυρεοειδούς. Η έλλειψη ιωδίου μπορεί να συμβάλει σε χαμηλά επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών. Το ιώδιο προστέθηκε στο επιτραπέζιο αλάτι στη δεκαετία του 1920 όταν πολλοί άνθρωποι είχαν ανεπάρκεια ιωδίου. Άλλη μια εξαιρετική πηγή ιωδίου είναι τα φύκια, και πολλά φυσικά συμπληρώματα θυρεοειδούς που περιέχουν φύκια. Άλλες πηγές που περιέχουν επίσης ιώδιο είναι τα οστρακοειδή, αλλά και τα θαλασσινά που αποτελούν μια καλή πηγή με κυριότερα το λαβράκι, τον μπακαλιάρο, το βακαλάο και την πέρκα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν επίσης ιώδιο και τέλος, υψηλή περιεκτικότητα εμφανίζουν και τα φυτά που καλλιεργούνται σε χώμα πλούσιο σε ιώδιο. (2)

 

•  ADVERTISEMENT •




Βήμα 6

Αποφύγετε τα κρέατα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, και καταναλώστε άπαχες πρωτεΐνες. Δοκιμάστε τα αυγά, το κοτόπουλο, τη γαλοπούλα, το ψάρι και τα άπαχα κομμάτια βοείου κρέατος. Τα φασόλια είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.

 

•  ADVERTISEMENT •




Βήμα 7

Καλό είναι να κάνετε τακτική άσκηση ή γιόγκα για την τόνωση του μεταβολισμού σας.(3).

  1. “Hashimoto’s Disease”. NIDDK. May 2014. Retrieved 9 August 2016.
  2. Institute of Medicine, Food and Nutrition Board. Dietary Reference Intakes: Vitamin A, Vitamin K, Arsenic, Boron, Chromium, Copper, Iodine, Iron Manganese, Molybdenium, Nickel, Silicon, Vanadium, and Zinc. National Academy Press. Washington, DC, 2001. PMID: 25057538 www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25057538.
  3. Osansky, Dr. Eric. «Losing Weight With Hashimoto’s Thyroid Disease.» Thyroid Nation, 17 july 2014.

 

•  ADVERTISEMENT •



Πηγή: thessdiet.gr
   

What a better way to make easier your days, by keeping all recipes you like, organised. SHOP NOW

 
17
(Visited 341 times, 1 visits today)

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *