Οι γιορτές σχεδόν πέρασαν και η νέα χρονιά μόλις έχει αρχίσει. Εδώ στη Θεσσαλονίκη βλέπουμε και «άσπρη μέρα» λόγω του χιονιού. Η ερώτηση βέβαια και αυτόν τον χρόνο για κάθε άτομο που μαγειρεύει για την οικογένειά του παραμένει η ίδια: «Τι να μαγειρέψω σήμερα;». Αν έχουμε και στην οικογένειά μας άτομο που έχει ιδιαιτερότητες στη διατροφή, όπως εγώ που έχω κοιλιοκάκη, τότε μπαίνει και η δεύτερη ερώτηση «Με ή χωρίς γλουτένη;»

Όπως έχω ήδη γράψει και στο αρχικό μου άρθρο, είναι μεγάλος πονοκέφαλος το να συνδυάσεις τα διαφορετικά γούστα και τις ιδιαιτερότητες στη διατροφή του κάθε μέλους της οικογένειας σου. Ιδιαίτερα αν είσαι και εργαζόμενη μητέρα όπως εγώ. Αν νομίζετε ότι μόνο σε εσάς τυχαίνει να είναι διαφορετικές οι προτιμήσεις μεταξύ των μελών της οικογένειάς σας, ρίξτε μια ματιά στο πρωταρχικό άρθρο μου για να δείτε το πόσο συχνό είναι το φαινόμενο αυτό. Υπάρχουν φαγητά ή τροφές γενικώς που κανένας εκτός από μένα δε τα τρώει και το αντίθετο.

Βέβαια με τον προγραμματισμό γλυτώνεις πολύ γκρίνια καθημερινά. Την έχεις μία φορά μόνο, στην αρχή του μήνα, όταν αναρτάς το μηνιαίο πρόγραμμα στο ψυγείο. Βέβαια πάντα δίνω την δυνατότητα για αλλαγές στο πρόγραμμα τότε. Για φέτος πάντως η απαίτηση του γιού μου Άγγελου είναι κάθε Τρίτη και Πέμπτη να έχω αγαπημένα του φαγητά γιατί έχει 7ωρο και το βράδυ προπόνηση. Από την άλλη, τα λίγο πιο χρονοβόρα φαγητά τα κάνω Τετάρτες και Πέμπτες που πάω στην εργασία μου λίγο αργότερα.

Πήρα αρκετά emails που με ευχαρίστησαν για το ημερολόγιο του 2018. Μου γράψατε αρκετοί το πόσο πολύ σας βοήθησε αυτό και μου ζητήσατε το ημερολόγιο του 2019 για να συνεχίσετε και αυτή τη χρονιά το προγραμματισμό σας!

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω που μπήκατε στον κόπο να μου γράψετε και είναι πολύ ενθαρρυντικό για μένα να ξέρω ότι σας βοηθάνε αυτά που γράφω, ώστε να συνεχίσω.

 

Το ημερολόγιο για το 2019 είναι έτοιμο και δικό σας:

Печать

Κατεβάστε το αρχείο με το ημερολόγιο του 2019 πατώντας εδώ και εκτυπώστε το.

food-diary-vivoglutenfree-presentetion_big

Κατεβάστε το αρχείο για την λίστα αγορών σας πατώντας εδώ

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πατώντας εδώ

Ευχές για ένα νέο ξεκίνημα, μια πιο όμορφη και γλυκιά ζωή και μια καρδιά πλημμυρισμένη από ευτυχία.
Αν το 2019 ήταν πλανήτης, να είναι ο ήλιος για να κάψει το κακό. Αν ήταν στοιχείο της φύσης να είναι νερό για να σβήσει την φωτιά που άναψε το 2018, και αν ήταν ευχή τότε να είναι η ευτυχία στην ζωή όλων σας.

Υγεία, ευτυχία, ελπίδα, καλό και ευλογημένο 2019!!!

   

What a better way to make easier your days, by keeping all recipes you like, organised. SHOP NOW

 
25
(Visited 102 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Τι να μαγειρέψω σήμερα; (ver. 2020) – Vivo Gluten Free

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *