Αποστείρωση βάζων

Όταν φτιάχνουμε γλυκά του κουταλιού ή μαρμελάδες, εάν θέλουμε να διατηρηθούν για πολύ καιρό χωρίς να μουχλιάσουν είναι πολυ σημαντικό να γίνει καλή αποστείρωση των βάζων.

Χρησιμοποιούμε πάντα γυάλινα βάζα και φροντίζουμε ώστε το καπάκι να κλείνει ερμητικά.

Πριν τα αποστειρώσουμε, βασικό είναι να πλύνουμε πάρα πολύ καλά και σχολαστικά τόσο τα βάζα, όσο και τα καπάκια.

Επίσης βασικό είναι τα αποστειρωμένα βάζα μας να είναι απολύτως στεγνά πριν βάλουμε τα γλυκά του κουταλιού ή τις μαρμελάδες μας.

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110ο C στις αντιστάσεις.
  2. Σε ένα ταψάκι έχουμε τοποθετήσει όλα τα βαζάκια μας και τα καπάκια τους ανοιχτά, αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει και σκουπίσει πάρα πολύ καλά.
  3. Τα βάζουμε στον φούρνο για 15-30 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους)
  4. Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο και κατευθείαν, όπως είναι ζεστά, τα γεμίζουμε με το υλικό της μαρμελάδας μας ή του γλυκού κουταλιού που πρέπει να είναι κι αυτό ζεστό.
  5. Κλείνουμε ερμητικά με το καπάκι και τοποθετούμε το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει καλά το περιεχόμενο. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε κενό αέρος και εμποδίζουμε την αποσύνθεση.
  6. Έτσι γίνεται η κονσερβοποίηση και μπορούμε να φυλάξουμε το βάζο στο ντουλάπι μας (σκιερό μέρος) για πολλούς μήνες. Μετά το άνοιγμα του, το διατηρούμε στο ψυγείο.

 

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ FREESTOCKCENTER / FREEPIK.COM)

 

Κρατήσετε τις πιο πετυχημένες συνταγές σας. Οργανώστε τα γεύματά σας.Κρατήσετε τις πιο πετυχημένες συνταγές σας. Οργανώστε τα γεύματά σας.

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑