Τηγανιτές πατάτες φούρνου, χωρίς πολύ λάδι και χωρίς γλουτένη φυσικά

Δε ξέρω πολλούς ανθρώπους που να μη του αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες. Ξέρω βέβαια ανθρώπους που δε τρώνε λόγω του ότι έχουν πολλά λιπαρά. Ή δεν κάνουν στο σπίτι τους λόγω του τηγανιού.

Εμείς στην οικογένειά μας έχουμε όλα τα ήδη από τα παραπάνω. Ο πρωτότοκος γιος μου δε τρώει καθόλου πατάτα. Δε του αρέσει καθόλου η γεύση της πατάτας, ούτε και του καρότου, από τότε που ήταν πολύ μικρός. Για τον άλλο γιο μου η τηγανιτή πατάτα είναι η πιο αγαπημένη του τροφή. Στο σύζυγο μου αρέσουν αλλά τρώει κανονική μερίδα. Εγώ πάλι μπορώ να τρώω όσες βρω μπροστά μου αλλά δε μου αρέσει να τηγανίζω γενικώς και εννοείται ότι λόγω των πολλών λιπαρών δε κάνει να τρώω συχνά.

Βρήκα όμως τη λύση!!! Τηγανιτές πατάτες στο φούρνο με λίγο λάδι!!! Καθόλου τηγάνι!!! Κάντε τες είτε σε μπαστουνάκια, είτε σε ροδέλες.

 


Υλικά:

 • 1 kgr πατάτες
 • 2-3 κ.σ. λάδι
 • αλάτι

Εκτέλεση:

 1. Ανάβουμε το φούρνο στους 250ο C στον αέρα.
 2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες όπως τις κάνουμε κανονικά για το τηγάνι.
 3. Τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα, τις αλατίζουμε αν θέλουμε, βάζουμε το λάδι μας και τις ανακατεύουμε πολύ καλά (με τα χέρια μας) έτσι ώστε το λάδι να πάει παντού.
 4. Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και τις απλώνουμε.
 5. Τις βάζουμε στο φούρνο και μόλις ροδίσουν κάπως, τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Δεν είναι ανάγκη να τις γυρίσουμε μία μία όλες. Με μια σπάτουλα τις γυρίζουμε. Αυτές που δε θα γυρίσουν, θα γίνουν απλά πιο χρωματιστές.
 6. Όταν ροδίσουν και από την άλλη, οι πατατούλες μας είναι έτοιμες!

Tips:

 1. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα λάδι, πάλι θα έχουν λιγότερο λάδι από τις τηγανιτές.
 2. Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε λαδόκολλα στο ταψί, απλά έτσι δε θα κολήσουν και δε χρειάζεται να τρίβεται ώρες το ταψί.
 3. Μπορείτε στο τέλος να χρησιμοποιήσετε το γκριλ για να γίνουν πιο ξεροψημένες, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ με το γκριλ δεν πρέπει να έχετε λαδόκολα και το ταψί πρέπει να είναι μεταλλικό. Τα pyrex , πυρίμαχα, κεραμικά κλπ δεν αντέχουν στο γκριλ και σπάνε.
 4. Οι πατάτες αυτές τρώγονται αμέσως. Δε ξέρω αν μπορούν να είναι νόστιμες αν καταναλωθούν μετά από ώρες ή αν περισσέψουν. Δε μου έχει συμβεί ποτέ αυτό, να περισσέψουν, δηλαδή και γι’ αυτό δε μπορώ να σας δώσω συμβουλή.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

 
Κρατήσετε τις πιο πετυχημένες συνταγές σας. Οργανώστε τα γεύματά σας.

Κρατήσετε τις πιο πετυχημένες συνταγές σας. Οργανώστε τα γεύματά σας.

ADVERTISEMENT


5 thoughts on “Τηγανιτές πατάτες φούρνου, χωρίς πολύ λάδι και χωρίς γλουτένη φυσικά

Add yours

 1. Πλέον χρησιμοποιώ περισσότερο τον φούρνο και οι πατάτες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις τηγανιτές. Υπέροχη η συνταγή σου!!

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: