Τα Χριστούγεννα έρχονται και όλοι ετοιμαζόμαστε για τα απίστευτα οικογενειακά τραπέζια που έχεις την ευκαιρία να δεις όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα μαζί. Το σπίτι ζεσταίνετε από τα αρώματα του καβουρδισμένου αμύγδαλου, της κανέλας, του γαρύφαλλου, και φυσικά του βουτύρου που είναι το πιο απαραίτητο υλικό των Χριστουγέννων.

Ατέλειωτες οι ώρες στην κουζίνα για τα τραπέζια αυτά και το γλυκό είναι ο πρωταγωνιστής του τέλους αυτού του γεύματος. Καλό είναι τα γλυκά να τα κάνουμε μέρες πριν ώστε να μειώσουμε τις ώρες στην κουζίνα τις γιορτινές μέρες που θα έχουμε το τραπέζι.

Αν βρεθείτε σε τέτοια κατάσταση, επιλέξτε το επιδόρπιο γιατί εδώ σας έχω τις καλύτερες συνταγές για Χριστουγεννιάτικα γλυκά που μπορείτε να τα κάνετε από πριν και να χαλαρώσετε πραγματικά εκείνη την ημέρα!

Μπακλαβάς με φύλλο κρούστας χωρίς γλουτένη

Εννοείται ότι είναι ο πρωταγωνιστής όλων των γλυκών και σχεδόν δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη του αρέσει αυτό το εξαιρετικό γλυκό. (Δες τη συνταγή εδώ)

Κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη με 4 μόνο υλικά

Βουτυρένιοι, αρωματικοί με το καβουρδισμένο αμυγδαλάκι του που ακόμα και μετά από επιδόρπιο, τον θες με το καφεδάκι σου παρέα. (Δες τη συνταγή εδώ)

Μελομακάρονα χωρίς γλουτένη

Το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων! Η καλύτερη & πιο πετυχημένη συνταγή για λαχταριστά μελομακάρονα χωρίς γλουτένη. Μη ψάξετε για άλλη! (Δες τη συνταγή εδώ)

Χιονούλες με 3 υλικά μόνο, χωρίς γλουτένη

Δεν μπορείς να αντισταθείς σε αυτές τις γλυκές μπαλίτσες που θυμίζουν χιονόμπαλες και γίνονται σε λιγότερο από 15’  (Δες τη συνταγή εδώ)

Γεμιστά μπισκότα με βουτυρόκρεμα κακάο, χωρίς γλουτένη

Βανίλια, σοκολάτα, βούτυρο και πασπάλισέ τα με άχνη ζάχαρη και αποκλείετε να φάει κανείς μόνο ένα… (Δες τη συνταγή εδώ)

Κράκερ με καραμέλα και σοκολάτα χωρίς γλουτένη

Μη σας πτοεί  που είναι τόσο απλά, γιατί όταν η καραμέλα με την σοκολάτα ακουμπήσουν τον ουρανίσκο, τα μάτια θα κλείσουν γιατί είναι ονειρική γεύση. (Δες τη συνταγή εδώ)

Καρυδάτα χωρίς γλουτένη

Αέρινες αφράτες μπουκίτσες σοκολάτας και καρυδιού ή όπως τα λέω εγώ, η ελληνική εκδοχή των macaron. (Δες τη συνταγή εδώ)

Χιονισμένα μπισκότα χωρίς γλουτένη

Το χιόνι μας φοβίζει μόνο όταν είναι στο δρόμο, στο τραπέζι μας τα θέλουμε όμως όλα χιονισμένα. Αυτές οι σοκολατένιες μπουκίτσες είναι πραγματικά εθιστικές! (Δες τη συνταγή εδώ)

Καριόκες χωρίς γλουτένη

Μπορεί αυτό το γλυκό να το κάνεις με ότι έχει περισσέψει, αλλά γι’αυτό το γλυκό εγώ έχω κάνει κέικ μόνο και μόνο για να κάνω τις καριόκες αυτές. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα μπισκότα (Δες τη συνταγή εδώ)

Cheesecake από κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη, εύκολο και γρήγορο

Πέτυχαν, δεν πέτυχαν οι κουραμπιέδες σου, κάνε αυτό το εύκολο τύπου cheese cake επιδόρπιο και θα δεις όλους να γλύφουν το κουταλάκι τους για να μη τους ξεφύγει ούτε ψιχουλάκι. (Δες τη συνταγή εδώ)

Τρουφάκια από μελομακάρονα χωρίς γλουτένη

Είναι σαν τις καριόκες αυτό το γλυκό. Μπορείς να βάλεις μελομακάρονα ή μπισκότα ή κέικ ή ότι άλλο έχεις… (Δες τη συνταγή εδώ)

Τάρτα Σοκολάτα – καραμέλα χωρίς γλουτένη με 4 υλικά

Ο πιο υπέροχος συνδυασμός για χριστουγεννιάτικο γλυκό για μένα είναι το πάντρεμα της σοκολάτας με την καραμέλα. (Δες τη συνταγή εδώ)

Πορτοκαλόπιτα χωρίς γλουτένη

Χειμώνας και χωρίς το άρωμα πορτοκαλιού και σιρόπι, δε γίνεται. Σχετικά ελαφρύ και θα καθαρίσει τον ουρανίσκο από τα μπαχαρικά του φαγητού.(Δες τη συνταγή εδώ)

Μηλοπιτάκια τριαντάφυλλο 4 υλικών χωρίς γλουτένη & vegan

Υπερ εντυπωσιακή εμφάνιση για ένα στολισμένο γιορτινό τραπέζι. (Δες τη συνταγή εδώ)

Ινδοκάρυδο σιροπιαστό χωρίς γλουτένη

Τα παιδικά μου χριστουγεννιάτικα τραπέζια είχαν σχεδόν πάντα αυτή την συνταγή και είναι από τις αγαπημένες μου γιατί νοσταλγώ τα όμορφα Χριστούγεννα που περνούσα μαζί με τις γιαγιάδες, τους παππούδες, θείες, θείους και ξαδέρφια. (Δες τη συνταγή εδώ)

Σπιτικά bounty με 3 υλικά, χωρίς γλουτένη

Αν δεν κάνεις άλλη συνταγή με ινδοκάρυδο, κάνε αυτή που έχει μόνο 3 υλικά και δώσε μια εξωτική νότα στο γιορτινό τραπέζι. (Δες τη συνταγή εδώ)

Ας είναι αυτή η χρονιά η πιο υποσχόμενη όλων των προηγούμενων.
Ευχές για Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Πίστη, Όνειρα, Χαρά, Δημιουργικότητα και Επιτυχίες!
Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Έκανες αυτή τη συνταγή;

Για να μη χάσω καμία δημιουργία σου, βγάλε μια φωτογραφία & ανέβασέ τη στo Instagram  κάνοντάς με tag @vivoglutenfreecom για να τη θαυμάσω και εγώ!

   

What a better way to make easier your days, by keeping all recipes you like, organised. SHOP NOW

 
47
(Visited 2.587 times, 1 visits today)

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *