Print Options:

Δροσερό γλυκάκι με φρούτα χωρίς γλουτένη

Ποσότητα12 Μερίδες

Απλό, εντυπωσιακό, πολύ δροσερό & ελαφρύ γλυκάκι που μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια & είναι ότι πρέπει για τις ζέστες του καλοκαιριού!

 2 φακελάκια ζελέ φρούτων χωρίς γλουτένη σε ότι γεύση θέλετε
 1 γιαούρτι αγελάδας κλασσικό
 φρούτα εποχής της αρεσκείας σας
1

Ακολουθούμε τις οδηγίες πάνω στο κουτί και κάνουμε τον έναν φάκελο πρώτα.

2

Το βάζουμε σε φόρμα ή αν δεν έχετε φόρμα, σε ένα τάπερ, όπως εγώ εδώ γιατί ήμουν στο παραθαλάσσιο σπίτι και εννοείται ότι δεν είναι τόσο πλήρως εξοπλισμένο μιας και η διαμονή μου σε αυτό, είναι μερικές βδομάδες μόνο.

3

Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετείτε μέσα στη φόρμα, στο ζελέ. Εγώ εδώ έβαλα ροδάκινο και πεπόνι και τα έκοψα με το ειδικό εργαλείο που τα κάνει μπαλάκια. Δεν είναι αναγκαίο αυτό, βέβαια. Μπορείτε και απλά με το μαχαίρι να τα κόψετε.

4

Το τοποθετούμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει και να πήξει καλά.

5

Ετοιμάζουμε το δεύτερο φάκελο ζελέ, μόνο που αντί για το κρύο ποτήρι νερού, βάζουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να διαλυθεί και να γίνει ομοιόμορφο.

6

Το αδειάζουμε με προσοχή και σιγά σιγά στη φόρμα, πάνω από το ήδη παγωμένο και στερεοποιημένο ζελέ με τα φρούτα.

7

Το τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξει και αυτό.

8

Όταν πήξει καλά και σταθεροποιηθεί, τότε το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Προσοχή όμως! Οι οδηγίες λένε να το βουλιάξουμε πρώτα σε καυτό νερό για να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να βγει εύκολα. Αν μείνει λίγο παραπάνω από μια απλή βουτιά, τότε θα αρχίσει να λιώνει. Αν είναι κρύο το νερό δεν θα ξεκολλήσει και απλά θα σπάσει. Με την εμπειρία μου, θα έλεγα πως και το νερό της βρύσης είναι μια χαρά αν είναι μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού.

9

Όταν αναποδογυρίσει, το κόβουμε με μαχαίρι και το σερβίρουμε!

Nutrition Facts

Μερίδες 0