Print Options:

Ζύμη τάρτας χωρίς γλουτένη

Ποσότητα1 ΜερίδαΧρόνος Προετοιμασίας10 λεπτάΧρόνος Μαγειρέματος50 λεπτάΣυνολικός Χρόνος1 ώρα

Αλμυρές ή γλυκές, οι τάρτες πάντα τρώγονται ευχάριστα και εύκολα, γι'αυτό σας δίνω τη βάση που να ταιριάζει & με γλυκές & με αλμυρές γεύσεις!

 200 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη
 1 κ.γλ. ξανθάνη (Xanthan Gum)
 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
 ½ κ.γλ. αλάτι
1

Α’ μέθοδος: Σε μία λεκανίτσα τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνεται, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί και να γίνουν μια ωραία ζύμη.

Β’ μέθοδος: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπεντεράκι με το βούτυρο παγωμένο, μέχρι να ομογενοποιηθούν κάπως τα υλικά. Μετά τα ζυμώνουμε με το χέρι ώστε να γίνουν μια ωραία ζύμη

2

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος μεγέθους περίπου 20Χ25 cm ή ειδικό για τάρτες με διάμετρο περίπου 22-25 εκατοστά. Αν το σκεύος δεν είναι πυρίμαχο, τοποθετήστε μια λαδόκολλα μέσα στο ταψάκι.

3

Απλώνουμε τη ζύμη μας καλά στον πάτο της φόρμας και προσπαθούμε να έχει ύψος στα πλαϊνά γύρω στο 1 εκατοστό. Μπορείτε να το κάνετε ή με τα χέρια ή να ανοίξετε φύλλο ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες. Ότι σας βολεύει εσάς.

4

Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη ζύμη μας σε διάφορα σημεία.

5

Βάζουμε από πάνω ένα φύλλο λαδόκολλας και προσθέτουμε μέσα ρεβίθια (ξερά) ή ρύζι (μη μαγειρεμένο) έτσι ώστε στο ψήσιμο να μη φουσκώσει η ζύμη μας.

6

Την τοποθετούμε στο φούρνο για να ψηθεί για περίπου 25 λεπτά στους 180°C.

7

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα «βαρίδια ψησίματος» (ρεβίθια ή ρύζι) από τη βάση της τάρτας.

8

Και είτε απλώνουμε τα υλικά της τάρτας που θέλουμε να ψήσουμε είτε τη βάζουμε πάλι στο φούρνο και την ψήνουμε για άλλα περίπου 25 λεπτά, αν είναι για τάρτα που δε θα ψήσουμε τα υλικά, αλλά θα τα τοποθετήσουμε απλά από πάνω.