Εντυπωσιακός κορμός σοκολάτας με λίγα υλικά, πολύ εύκολη εκτέλεση και σοκολατένια γεύση ονείρου…
Καλύπτουμε με λαδόκολλα μία φόρμα διαστάσεων περίπου 28Χ9 εκατοστά καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα της και επειδή θα χρειαστεί να τυλίξουμε το γλυκό στο τέλος, φροντίζουμε ώστε να περισσεύει έξω από την φόρμα.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει όλη η σοκολάτα και να γίνει ένα με το βούτυρο.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Το απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε το μείγμα για το μπάνιο των μπισκότων: Σε ένα μπολάκι βάζουμε το χλιαρό γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε 5-6 κουταλιές από το μείγμα σοκολάτας στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα ώστε να καλυφθεί η βάση της φόρμας.
Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα στο μείγμα του γάλακτος και τα στοιχίζουμε το ένα δίπλα στο άλλο κατά μήκος της φόρμας. Από πάνω τα καλύπτουμε με το μείγμα σοκολάτας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα μπισκότα. 5 σειρές μπισκότων.
Στο τέλος απλώνουμε ότι μείγμα σοκολάτα περίσσεψε.
Τυλίγουμε καλά τη φόρμα με τη λαδόκολλα και μετά με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Για το σερβίρισμα το πασπαλίζουμε με κακάο άγλυκο και το κόβουμε σε κομμάτια με πολύ κοφτερό μαχαίρι. Το μαχαίρι το καθαρίζουμε κάθε φορά που κόβουμε κομμάτι.
Σερβίρουμε και το υπόλοιπο το φυλάμε στο ψυγείο σε τάπερ που κλείνει καλά. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετό καιρό αν και σε μας καταναλώνεται το πολύ μέσα σε 3-4 μέρες.
Μερίδες 0