Print Options:

Κράκερ με καραμέλα και σοκολάτα χωρίς γλουτένη

Ποσότητα32 ΜερίδεςΧρόνος Προετοιμασίας7 λεπτάΧρόνος Μαγειρέματος15 λεπτάΣυνολικός Χρόνος22 λεπτά

Συνδυασμός αλμυρής καραμέλας & σοκολάτας σε μια πάρα πολύ εύκολη & γρήγορη συνταγή. Όχι μόνο για τα Χριστούγεννα, αλλά και για όλο το χρόνο.

 230 γρ. κράκερ χωρίς γλουτένη Snackers της Schär
 125 γρ. βούτυρο αγελάδας
 1 φλ. ζάχαρη καστανή
 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (προτιμήστε αυτή με 65% κακάο) ή για μεγαλύτερη ευκολία (όπως έκανα και εγώ) τρούφα μαύρης σοκολάτας χωρίς γλουτένη
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αέρα.

2

Σε ένα ταψί / λαμαρίνα του φούρνου (το δικό μου είναι 38x42 εκ και τα χωράει ακριβώς) απλώνουμε λαδόκολλα. Αν το ταψί δεν είναι αλουμινίου, καλό είναι να απλώστε αλουμινόχαρτο κάτω από τη λαδόκολλα. Βοηθάει στο να μη καούν.

3

Aπλώνουμε τα κράκερ έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο στο ταψί.

4

Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι ή σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.

5

Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνέχεια (περίπου για 3-4 λεπτά) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει να γίνει η καραμέλα.
Από τη στιγμή που εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες βράζουμε άλλα 3 λεπτά και είναι έτοιμη η καραμέλα μας.

6

Αφαιρούμε την καραμέλα από τη φωτιά και απλώνουμε, όσο είναι ακόμα ζεστή, πάνω από τα κράκερ, καλύπτοντάς τα. Περίπου 1 κ. γλ. σε κάθε κράκερ.

7

Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αέρα για περίπου 10 λεπτά.

8

Πασπαλίζουμε τα κράκερ από πάνω με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή την τρούφα και τα αφήνουμε στον φούρνο για άλλα 5 λεπτά ώστε να λιώσει λίγο η κουβερτούρα.

9

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν προτού τα δοκιμάσουμε, γιατί αλλιώς θα καεί η γλώσσα μας.

Nutrition Facts

Μερίδες 0