Print Options:

Λικέρ ρόδι, εύκολο & γρήγορο, χωρίς γλουτένη

Ποσότητα1 Μερίδα

Φέτος κάνουμε «ποδαρικό» στο vivoglutenfree με ρόδι! Ένα από τα παλαιότερα έθιμα την Πρωτοχρονιά, είναι το σπάσιμο του ροδιού για γούρι, για να...

 3 μεγάλα ρόδια (κάθε καθαρισμένο ρόδι δίνει περίπου 300 γρ. καρπό)
 1 φλ. ζάχαρη
 1 φλ. τσίπουρο
 2 στικς κανέλας
 5 στικς γαρύφαλλο
1

Καθαρίζουμε τα ρόδια. Είναι η πιο χρονοβόρα και βαρετή διαδικασία όλης αυτής της συνταγής. Ένας γρήγορος και απλός τρόπος είναι να κόψουμε κυκλικά τη φλούδα του στο μέρος του κοτσανιού του και στη συνέχεια να το χαράξουμε σε φαρδιές λωρίδες μέχρι τη μέση περίπου, όπως κόβουμε το πορτοκάλι. Στη συνέχεια, το ανοίγουμε αρκετά, όχι όμως εντελώς και το αναποδογυρίζουμε. Το χτυπάμε με ένα κουτάλι και οι σπόροι πέφτουν μόνοι τους. Για μεγαλύτερη διευκόλυνση κάντε το κατευθείαν στην κατσαρόλα. Επίσης φορέστε ποδιά ή ρούχα που δε θα σας πειράξει αν πιτσιλιστούν και βάψουν από τα ρόδια.

2

Μέσα στην κατσαρόλα που έχουμε βάλει τα ρόδια, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το τσίπουρο, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και τα τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας.

3

Βράζουμε 3 λεπτά μόνο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και όχι παραπάνω γιατί θέλουμε να έχουμε αυτό το ζωηρό χρώμα.

4

Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, το σκεπάζουμε με το καπάκι της και το αφήνουμε εκεί για ένα 24ωρο.

5

Την άλλη μέρα, πιέζουμε λίγο τα σποράκια με μια κουτάλα ή με το εργαλείο που κάνει πουρέ.

6

Το σουρώνουμε και το μοιράζουμε σε μπουκαλάκια. Μπορούμε να το περάσουμε από τουλπάνι για να το στύψουμε παραπάνω ώστε να πάρουμε περισσότερο χυμό από το ρόδι. Εναλλακτικά σουρώνουμε με φίλτρο καφέ. Εγώ το πέρασα από 2 πολύ λεπτά σουρωτήρια που έχω.