Print Options:

Μαρμελάδα φράουλα με λιγότερη ζάχαρη χωρίς γλουτένη φυσικά

Ποσότητα1 ΜερίδαΧρόνος Προετοιμασίας5 λεπτάΧρόνος Μαγειρέματος35 λεπτάΣυνολικός Χρόνος40 λεπτά

Η φράουλα στην καλύτερη εποχή της! Αιχμαλωτίστε αυτό το άρωμα και αυτή τη γεύση σε μαρμελάδα, για να την έχετε όλο το χρόνο!

 1 κιλ. φράουλες
 300 γρ. ζάχαρη
 ½ λεμόνι, το χυμό του μόνο
1

Σε ένα γυάλινο τάπερ τοποθετούμε τις φράουλες χοντροκομμένες αφού πρώτα τις έχουμε πλύνει και έχουμε αφαιρέσει τα πράσινα φυλλαράκια . Από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη, κλείνουμε το καπάκι και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες.

2

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μείγμα με τις φράουλες και τη ζάχαρη. Όπως θα διαπιστώσετε έχουν βγάλει αρκετά υγρά και η ζάχαρη έχει λιώσει η περισσότερη.

3

Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας μας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συχνά.

4

Όταν πάρει αρκετές βράσεις, περίπου 10 λεπτά μετά, μπορούμε με τη ράβδο να πολτοποιήσουμε μέρος του μείγματος αν θέλουμε. Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε σάλτσα φράουλας το πολτοποιούμε όλο.

5

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Περίπου 20 λεπτά ακόμα.

6

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις ακόμα, ανακατεύοντάς το συνέχεια, για περίπου 5 λεπτά ακόμα.

7

Επειδή δεν έχει πολύ ζάχαρη η μαρμελάδα μας γίνεται λίγο αραιή. Αν την αφήσουμε να βράσει περισσότερο θα γίνει πιο πηχτή αλλά το χρώμα της θα γίνει πιο σκούρο.

8

Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας με τη μαρμελάδα, κλείνουμε σφιχτά το καπάκι και τα τοποθετούμε ανάποδα σε μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν. (αυτό λέγεται κονσερβοποίηση και βοηθάει στη συντήρηση τους).