Μια παραλλαγή του κλασσικού παστίτσιου, με σπανάκι και φέτα τυρί που θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου! Χωρίς γλουτένη βέβαια.
Σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμυδάκι και το πράσο με το λάδι.
Έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και προσθέτουμε τον άνηθο στο τέλος.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη με το χέρι και τη φρυγανιά. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο πακέτο ή για τα ελληνικά δεδομένα λίγο ή πολύ παραπάνω.
Όσο βράζουν φτιάχνουμε τη σάλτσα που θα τα περιχύσουμε αντί του κλασικού με βούτυρο. Ανακατεύουμε μαζί το τυρί κρέμα με το γάλα και το λάδι.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια όταν είναι έτοιμα και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Ανάβουμε το φούρνο μας στους 180°C για να προθερμανθεί.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μεγέθους περίπου 25cmX35cm.
Τοποθετούμε τα μισά μακαρόνια μας. Τα απλώνουμε όσο μπορούμε ώστε να καλύψουν όλο το πάτο ομοιόμορφα.
Από πάνω μοιράζουμε ομοιόμορφα τη γέμιση με σπανάκι.
Τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα μακαρόνια από πάνω.
Στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια, για να μη λερώνουμε νέο σκεύος, αλλιώς σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για την μπεσαμέλ, ταυτόχρονα και κρύα, έτσι όπως τα παίρνουμε από το ψυγείο μας.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα, έως να πήξει και να γίνει κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα μπεσαμέλ πάνω από τα μακαρόνια μας και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα από πάνω.
Μερίδες 0