Print Options:

Πολίτικο λαχανόριζο με σταφίδες και κουκουνάρι, vegan & χωρίς γλουτένη φυσικά

Ποσότητα6 ΜερίδεςΧρόνος Μαγειρέματος15 λεπτά

Παραλλαγή των πολίτικων χριστουγεννιάτικων λαχανοντολμάδων της νονάς μου. Ιδέα με ότι έχει μείνει από το γιορτινό τραπέζι...

 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα ζουλιέν (μπασουνάκια)
 ½ μικρό λάχανο χοντροκομμένο ή όπως έκανα εγώ, η σαλάτα λάχανο που περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι και ας ήταν ψιλοκομμένη με καρότο και σέλινο.
 ½ φλ. ρύζι καρολίνα, γίνεται και με άλλο ρύζι, απλά αυτό γίνεται πιο χυλωμένο και εμένα μου φαίνεται πιο νόστιμο.
 50 γρ. κουκουνάρι
 100 γρ. σταφίδες
  φλ. λάδι, κατά προτίμηση έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 αλάτι
 πιπέρι
1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα κομμένα κρεμμύδια για να αχνιστούν ανακατεύοντάς τα συνέχεια. Προσοχή όχι να τσιγαριστούν γι' αυτό και τα ανακατεύουμε συνέχεια.

2

Μόλις αρχίζουν να γίνονται διάφανα, τοποθετούμε και το ψιλοκομμένο λάχανο και το ανακατεύουμε λίγο μέχρι να ανακατευτούν καλά.

3

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα, το ρύζι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το αλατοπίπερο που θέλουμε και 1 ½ φλιτζάνι νερό χλιαρό νερό ή ζωμό.

4

Μειώνουμε την φωτιά στο 1 (αν ο διακόπτης μας έχει μέτρηση μέχρι το 3. Η δική μου κουζίνα έχει μέτρηση μέχρι το 9 οπότε το έβαλα στο 3).

5

Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μειωθεί η βράση στην κατσαρόλα μας και μετά ανακατεύουμε κατά περιόδους.

6

Αν δεν βιαζόμαστε, το καλύτερο είναι μετά από 10 λεπτά να κλείσουμε το μάτι της κουζίνας και να το αφήσουμε να πιεί τα υγρά του το ρύζι με την ησυχία του ανακατεύοντάς το που και που. Αυτό μπορεί να πάρει περίπου 40 λεπτά. Αν βιαζόμαστε όμως σε 15 με 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά θα είναι έτοιμο.

Nutrition Facts

Μερίδες 0