Print Options:

Μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς γλουτένη με λιγότερη ζάχαρη

Ποσότητα1 ΜερίδαΧρόνος Προετοιμασίας10 λεπτάΧρόνος Μαγειρέματος50 λεπτάΣυνολικός Χρόνος1 ώρα

Η πιο εύκολη μαρμελάδα που γίνεται όλο το χρόνο. Είναι χωρίς γλουτένη από τη φύση της! Το τέλειο καλοκαιρινό ή μη πρωινό!

 3 μεγάλα πορτοκάλια ακέρωτα (περίπου 250 γρ. το ένα)
 1 λεμόνι ακέρωτο
 500 γρ. ζάχαρη
 350 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιών (3-4 πορτοκάλια)
 350 ml νερό
 ½ λεμόνι, το χυμό του
1

Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα μας από έξω. Κόβουμε όλα τα φρούτα μας σε μικρές λεπτές φετούλες, αφού πρώτα έχουμε κόψει τα πορτοκάλια στα 4 ή 6 κομμάτια. Όλο το πορτοκάλι και το λεμόνι μαζί με τη φλούδα του.


2

Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά για να ξεπικρίσουν. Τα στραγγίζετε, πετάτε το νερό και τα ξανατοποθετείτε μέσα στην κατσαρόλα.
Μπορείτε αν θέλετε μην το κάνετε αυτό αν προτιμάτε λίγο πιο πικρουλές γεύσεις ή αν σας πικρίζουν πολύ μπορείτε να κάνετε 2 ή και 3 φορές βράσιμο με καθαρό νερό κάθε φορά. Ιδανικό εγώ θεωρώ τη μία φορά.

3

Ετοιμάζετε το χυμό από τα πορτοκάλια και ότι από σάρκα μείνει πάνω στον πορτοκαλοστύφτη ή στο πορτοκάλι που στύφτηκε, μη το πετάξετε αλλά τοποθετήστε το και αυτό μέσα στην κατσαρόλα. 
Προσθέστε επίσης το νερό και τη ζάχαρη και αφήστε το να βράσει ανακατεύοντας που και πού.

4

Ο χρόνος που χρειάζεται είναι περίπου 40 λεπτά.

5

Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας (δες το πως εδώ) με τη μαρμελάδα, κλείνουμε σφιχτά το καπάκι και τα τοποθετούμε ανάποδα σε μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν. (αυτό λέγετε κονσερβοποίηση και βοηθάει στη συντήρηση τους). (Όπως κάναμε και στη μαρμελάδα φράουλα ).